Archief

Sloop kiosk is start herinrichting binnenstad

De blauwe kiosk op het pleintje Bloemhof in Maassluis zal maandag tot het verleden behoren. Het gebouwtje wordt gesloopt, waarmee het startsein wordt gegeven voor het project Herinrichting Binnenstad Maassluis.

Het project, onder de noemer 'eenvoud en allure', moet de binnenstad een metamorfose geven, zodat deze de uitstraling krijgt zoals hij voorheen had. Verschillende straten en pleinen worden opnieuw ingericht. De kades worden gerenoveerd en krijgen een ander type bestratingsmateriaal, natuurstenen banden en klassiek straatmeubilair.

De herinrichting wordt gecombineerd met nieuwe lantaarnpalen, monumentale panden worden belicht en twee oude elementen in het stadsgezicht worden gerenoveerd: de Fortegrachtbrug en het Elektrisch Rioolgemaal aan de Jokweg.

Deadline voor de werkzaamheden is eind 2013. Dit in verband met de festiviteiten die samenhangen met het 400-jarig bestaan van Maassluis in 2014. Rond de Furieade in oktober zullen er nog werkzaamheden plaatsvinden, maar het evenement gaat gewoon door.

Categorieen:
Maassluis Algemeen