Archief

Maassluis doet mee aan 'ontslakkings'-proef

De gemeente Maassluis gaat deelnemen aan een 'ontslakkings'-proef. Die moet leiden tot minder vertragingen bij bouwprojecten, die ontstaan door opeenstapeling van regels of een stroeve wijze van communiceren tussen gemeente en ondernemer. Een landelijke onderzoeksgroep, bestaande uit bedrijven, kennisinstellingen en overheden, riep de proef in het leven.

In totaal doen er acht gemeenten mee aan de proef. Dit zijn naast Maassluis de Breda, Delft, Woerden, Leiden, Schagen, Tilburg en Ede. Het proces verschilt per proef. De ene gemeente wil bijvoorbeeld een concreet actueel project stap voor stap versoepelen, terwijl een andere gemeente een breder aandachtsgebied aanwijst. In Maassluis is de insteek dat gebiedsontwikkeling minder complex moet worden. Daardoor moeten projecten sneller en goedkoper worden.

Over een aantal weken heeft de gemeente een ontmoeting met een team van experts, om te bespreken welke mogelijkheden er zijn voor Maassluis. Kort na de zomer is er een bijeenkomst met alle deelnemende gemeenten, om zo van elkaars ervaringen te leren.

Categorieen:
Maassluis Algemeen