Archief

Rus naar tweede zege van het jaar

Hoewel het grandslamtoernooi Roland Garros nog in volle gang is, heeft tennisster Arantxa Rus inmiddels haar zinnen gezet op het ITF-toernooi van Marseille. Dinsdagavond boekte ze daar haar tweede overwinning van het jaar, door Myrtille Georges met 6-2, 5-7 en 6-2 te verslaan. Om de kwartfinale te bereiken, dient de Monsterse af te rekenen met de winnares van de wedstrijd tussen Jessica Pegula en Anaeve Pain.



Door haar snelle uitschakeling op Roland Garros, zal Rus een grote val maken op de wereldranglijst. Deze kan ze nog enigszins beperken door een goed resultaat te boeken op het 100.000 dollartoernooi in Marseille.



Thiemo de Bakker is gisteravond begonnen aan het challengertoernooi in het Italiaanse Caltanissetta. De Westlander, die vorige week in Parijs nog sterk weerstand wist te bieden tegen de Zwitser Stanislas Wawrinka, versloeg in Italiƫ de thuisspelende Gianluca Naso in drie sets: 3-6, 6-3 en 6-1. Hem wacht in de tweede ronde de eveneens Italiaanse tennisser Alessio di Mauro.

Voor Kiki Bertens stond dinsdag een partij in de Eredivisie Tennis op het programma tegen Stephanie Vogt. De Wateringse moest de wedstrijd noodgedwongen staken, wegens klachten aan haar buikspier. Bertens liet vandaag op Twitter het volgende weten: "Echo van de buikspier gemaakt en niets te zien". De grastoernooien van Rosmalen en Wimbledon komen daarmee voor haar niet in gevaar.