Archief

Reconstructie Havenplein in Maassluis

De reconstructie van een van de belangrijkste verkeersaders in Maassluis, het Havenplein, gaat maandag van start. Ondanks de ingrijpende werkzaamheden, blijft de weg open doordat het werk gefaseerd wordt uitgevoerd.

Alleen in de laatste fase, het frezen van de oude asfaltlaag en het aanbrengen van de nieuwe laag, is een volledige afsluiting onvermijdelijk. Dit zal in de avonden en nachten van 1 tot en met 3 juli van 20.00 uur tot 6.00 uur zijn.

De belangrijkste wijzigingen zijn een gescheiden fietspad aan de kant van de Haven en de omgekeerde rijrichting voor auto's en motoren op de Haven tussen het Havenplein en de Havenstraat. Dit waren aanbevelingen uit een verkeersveiligheidsonderzoek van mei 2011, dat is uitgevoerd vanwege een stijging van het aantal verkeersongelukken op het kruispunt.

Naar verwachting is de reconstructie half juli 2013 klaar. De gemeente vraagt in de eerste periode na voltooiing voor de nodige oplettendheid voor de nieuwe situatie. Hier worden de weggebruikers met borden op gewezen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen