Archief

Maassluizers exposeren dierbare objecten

Een expositie, gevuld met kunstobjecten van Maassluizers zelf. Eigenaren die een bijzonder kunstobject hebben waaraan zij verknocht zijn, kunnen deze binnenkort tentoonstellen in Museum Maassluis. De titel van deze expositie luidt dan ook 'Waar het hart vol van is!'

De expositie zal een afspiegeling zijn van kunst, historische voorwerpen, kunstnijverheid, opvallende objecten en gebruiksvoorwerpen. Het is de bedoeling dat eigenaren hun mooiste beeld, schilderij, aquarel, huisvlijt, handwerk, historisch attribuut, erfstuk of een bijzondere vondst op een rommel- dan wel kunstmarkt laten bewonderen. Daarbij moeten ze het achterliggende verhaal op maximaal een A4-tje vertellen, zodat de voorwerpen voor de bezoekers van het museum spreken.

Eigenaren van deze kunstobjecten kunnen op een inleverdag langskomen. Als het object interessant genoeg is, krijgt de eigenaar een bruikleenovereenkomst, waarbij het object ook verzekerd zal worden. De eerste inleverdatum van de objecten is op woensdag 12 juni van 11.00 tot 17.00 uur. Ook op donderdag 13 juni, van 15.00 tot 18.00 uur, en vrijdag 14 juni, van 9.00 tot 13.00 uur, is er een inleverdag. De expositie start eind juli starten en zal ongeveer vier maanden duren.

Categorieen:
Maassluis Algemeen