Archief

Tussenstand Runcircuit vrijwel ongewijzigd

De vrijdag gehouden Omloop Ter Heijde heeft niet tot grote veranderingen geleid in het Fides Runcircuit. Dat blijkt uit de nieuwe tussenstand die door de organisatie is opgemaakt na drie gelopen wedstrijden. Hierin zijn alleen hardlopers opgenomen die aan minimaal twee wedstrijden deelgenomen hebben.



Ondanks zijn afwezigheid in Ter Heijde, voert 40-plusser Patrick Kwist van Rotterdam Atletiek nog steeds de lijst aan met 838 punten. In zijn kielzog in die leeftijdscategorie vindt hij Hoekenees Erwin Sparreboom met 815 punten. Bij de senioren staat de in Ter Heijde winnende 's-Gravenzander Mike Barsaiyan aan kop (829).



De Wateringse Marlies Jongerius staat bij de vrouwen bovenaan met 785 punten. Haar trainster Carla Ophorst heeft inmiddels, met 764 punten, de tweede plaats overgenomen van de Delftse Monique Weening (708).



Net als in de vorige tussenstand bezetten Mauritz, Van Aken en Trinthamer (allen uit Den Haag) de kopposities bij de 5 km. Daarachter komen de Olympus '70-renners Niels Penning en Richard van der Knaap met respectievelijk 788 en 775 punten.

De eerste vrouw in deze tussenstand is de 14-jarige Maassluise Kristel van den Berg (823), gevolgd door Ilona Lievaart (809) en Inga Michejenko (789).



Komende zaterdag is de eerstvolgende wedstrijd die meetelt voor het Fides Runcircuit, te weten de VTM Telecomloop in Maasdijk.