Archief

Alternatief voor ontsluitingsweg Dijkpolder

De Historische Verenging Maassluis klopt bij de gemeenteraad aan met een alternatief voor de weg die het toekomstige nieuwbouwgebied Dijkpolder moet ontsluiten. Hiermee kan een 17e eeuwse boerderij worden behouden. Volgens de vereniging kan dit bereikt worden door de ontsluitingsweg licht af te buigen en door het realiseren van een viaduct.

Maandag bood de vereniging een petitie met 663 handtekening aan wethouder Van der Wees aan. Hij kan feitelijk niks meer aan de geplande weg doen, omdat de gemeenteraad het masterplan voor de Dijkpolder eerder al had goedgekeurd. Daarmee heeft de raad ook groen licht gegeven voor de ontsluitingsweg. Het is dan ook aan de gemeenteraad om het huidige plan door te zetten zetten of te kiezen voor het alternatief van de vereniging.

In het huidige ontwerp wordt uitgegaan van een dijklichaam dat aansluit op de rotonde in plaats van een viaduct. Een dijklichaam heeft in dit plan volgens de vereniging een groot nadeel. Dat heeft namelijk aan beide zijden een helling. Zo ontstaat er volgens de vereniging een breedte op maaiveldniveau van circa 30 meter.

Door te kiezen voor een slanke constructie, is er nauwelijks een verstorende invloed op de omgeving. Dit hoeft bovendien geen noemenswaardige extra kosten met zich mee te brengen, zegt de vereniging.

Categorieen:
Maassluis Algemeen