Archief

Tang Soo Do'ers op podium EK

Op het Europees Kampioenschap Tang Soo Do, afgelopen weekend gehouden in München, hebben tien Westlandse deelnemers een podiumplaats bemachtigd. In totaal reisden achttien beoefenaars van deze vechtkunst af naar de Duitse stad, die allen afkomstig zijn van de verenigingen Dojang Ki Kong uit De Lier en Dojang Toksuri uit 's-Gravenzande. Zij waren goed voor één gouden, vier zilveren en negen bronzen medailles.



De gouden plak werd behaald door Anton de Weijs (Toksuri) op het onderdeel Dae Ryun. Daarnaast was ook de prestatie van Sander Prins (Ki Kong) bijzonder te noemen. Op alle drie de onderdelen (Moogi Sul, Hyung en Dae Ryun) greep hij het zilver.



De resterende zilveren medaille was weggelegd voor Mirte Hogendoorn. Negen bronzen medailles vielen in handen van Petra Hogendoorn (2), Sjoerd de Baat (2), Jessica de Weijs, Bert Hogendoorn, Joella van de Berg, Marion van de Berg en Roy van Donge.



Naast de wedstrijden vond in München tevens de inauguratie plaats van de Westlandse masters Wahing Lee (VELO Ryu Ha) en Richard Suijker (Ki Kong). Beide heren kregen de mastergraad uitgereikt van grootmeester Beaudoin.