Archief

Plan voor Maaslands sport- en muziekcentrum

Aan het Doelpad in Maasland komt mogelijk een nieuwe muziek- en sportaccommodatie. Het college van B en W vraagt de gemeenteraad voor de nieuwbouwplannen van diverse verenigingen ruim vier ton beschikbaar te stellen.

Juni vorig jaar strandde een plan van Ambition Sportburo voor een multifunctioneel centrum vanwege onduidelijkheden over de kosten. Nu zijn het de verenigingen zelf die de nieuwbouwplannen maken.

Waar nu aan het Doelpad nog een oude, in slechte staat zijnde school staat, moet een pand met een grote en een kleine zaal komen. Het gebouw moet onderdak bieden aan muziekvereniging Euterpe, de Maaslandse Harmonie en sportvereniging NTO.

In de oude school is echter ook duivenvereniging De Vredesduif gevestigd. Die zou kunnen verhuizen naar Maaslands IJvermaak aan de Koningin Julianaweg. Die vereniging heeft plannen om haar accommodatie te vergroten en te verbeteren. De duivenvereniging zou medegebruiker kunnen worden.

NTO oefent op dit moment nog in het gymnastieklokaal aan de Doelstraat. Ook dit gebouw is in slechte onderhoudstoestand. De gemeente is bereid dit pand voor 100.000 euro van de sportvereniging te kopen. Daar bovenop zou NTO nog eens 100.000 euro subsidie moeten krijgen voor de nieuwbouw. Euterpe en de Maaslandse Harmonie krijgen voor het nieuwe gebouw samen 100.000 euro.

Het college stelt verder voor om Maaslands IJsvermaak 50.000 euro voor een nieuwe accommodatie te geven. Het pand aan het Doelpad wordt op kosten van de gemeente gesloopt. Dit zou ruim 65.000 euro kosten. Op 11 juni spreekt een gemeenteraadscommissie over het voorstel.

Categorieen:
Maasland Algemeen