Archief

Gemeente grijpt niet in bij palletterrein

De gemeente Maassluis is niet van plan om in te grijpen bij het oude palletterrein aan de Heldringstraat. Dit blijkt uit het antwoord van het college van B en W op vragen van de ChristenUnie en Maassluis Belang. Omwonenden vrezen de aanstaande heiwerkzaamheden, omdat ze sinds de saneringswerkzaamheden van de afgelopen weken al kampen met flinke scheuren in hun woningen.

De gemeente zegt op de hoogte te zijn van de scheuren. Verder dan het monitoren van de situatie en het in kaart brengen van de oorzaak gaat de gemeente niet. "Bezien zal worden of structurele oplossingen na de werkzaamheden noodzakelijk zijn", schrijft het college. Waar nodig zal Woningcorporatie Maasdelta herstelwerkzaamheden verrichten.

Na het bouwrijp maken zal het terrein opgeleverd worden aan de nieuwe eigenaar. Deze gaat dan heiwerkzaamheden uitvoeren. Het college geeft aan dat in overleg met de nieuwe eigenaar de buurt actief zal worden geïnformeerd over de werkzaamheden. Ook zal er zorg voor worden gedragen dat deze werkzaamheden voldoen aan de geldende regelgeving, aldus het college.

Categorieen:
Maassluis Algemeen