Archief

Plannen voor groot tankstation bij A4

Er zijn plannen om bij bedrijventerrein Harnaschpolder in Den Hoorn een groot tankstation te bouwen. Dat moet aan de noordkant van de aansluiting op de A4 komen. Het college van B en W vraagt de gemeenteraad van Midden-Delfland een verklaring van geen bedenking te geven.

Het station krijgt een 'hoogwaardige architectonische uitstraling', die volgens het college past bij het ambitieniveau van het bedrijventerrein. Er komen vier pompen voor personenauto's en vier voor vrachtwagens. Naast diesel is er ook LNG (vloeibaar aardgas) te krijgen, wat volgens het college kan bijdragen aan verduurzaming van de transport- en tuinbouwsector.

In de plannen is ook ruimte voor twee horecavoorzieningen opgenomen. Samen zijn die niet meer dan 450 vierkante meter, verspreid over twee bouwlagen. Voor deze voorzieningen heeft zich echter nog geen exploitant gemeld.

Een gemeenteraadscommissie liet zich eerder al eens positief uit over het plan, maar was verdeeld over een reclamemast van 25 tot 30 meter hoog. Het college benadrukt nu, dat het belangrijk is dat de benzinepomp vanaf de weg is te zien en vraagt ook daar groen licht voor te geven. Op 11 juni wordt de zaak opnieuw besproken in een commissievergadering.