Korfbal : Valto en Dijkvogels promoveren

Eerste klasse E

CKC Maassluis heeft de allerlaatste wedstrijd van het seizoen in winst omgezet. Op eigen veld won de voormalig koploper van KCR met 19-12. Door dit resultaat eindigde CKC Maassluis same n met RWA en KOAG op een gedeelde tweede plaats.

Valto is voor de eerste keer in de historie gepromoveerd naar de eerste klasse op het veld. De Lierse ploeg versloeg in een ware kraker direct concurrent Oranje Nassau. Beide ploegen stonden op de laatste speeldag bovenaan; deze wedstrijd moest de beslissing brengen. Na een ruststand van 6-8 in het voordeel van Oranje Nassau kroop Valto in de tweede helft langzaam dichterbij. Vijf minuten voor tijd stond het echter weer 11-13 in het nadeel van Valto. De laatste minuut ging in met een 13-13 gelijke stand. Met nog 30 seconde te spelen kroonde Frank de Rijcke zich tot matchwinnaar en scoorde de beslissende treffer: 14-13.

ODO sloot af met een overwinning. In Maasland won de thuisploeg met 14-9 van degradant Weidevogels. ODO eindigt als vierde op de ranglijst. ONDO verloor de laatste uitwedstrijd van het seizoen Fluks. In Noordwijk werd het 16-12 voor de thuisploeg.

Derde klasse K

Dijkvogels heeft een prachtig seizoen met een kampioenschap weten af te sluiten. De Maasdijkse ploeg promoveerde in de zaal naar de tweede klassen en deed dat ook op hel veld. Dijkvogels was het gehele seizoen oppermachtig in haar klasse, maar kon pas in de laatste wedstrijd de kampioensvlag hijsen. Op sportcomplex Botreep in Hoogvliet Rotterdam won Dijkvogels met 16-15 van Nikantes.

Of het zenuwen waren of niet; na 35 minuten stond er een zeer verrassende 7-6 achterstand op het scorebord. Direct na rust boog Dijkvogels de achterstand om naar een 7-8 voorsprong, die vervolgens gestaag uitgebouwd werd naar een 15-16 winst. Dijkvogels keert door dit kampioenschap na 1 jaar weer terug in de tweede klasse.