Archief

Ook Midden-Delfland tegen windmolens bij A20

Net als vanuit Westland, komen er ook uit Midden-Delfland negatieve geluiden over windmolens op eigen grondgebied. Het college ziet het niet zitten dat er turbines langs de A20 bij Coldenhove komen. Die zouden horizonvervuiling zijn voor het open Midden-Delflandgebied.

Gemeenten zijn door de provincie gevraagd hun standpunt kenbaar te maken over een aantal aangewezen mogelijke windmolenlocaties. Het college wijst erop, dat het juist de provincie was die Midden-Delfland aanwees als 'vrijetijdslandschap'. Zichtlijnen die windmolens kruisen, zijn daar niet mee te rijmen, aldus het college.

Volgens de gemeente wordt het open gebied al op een aantal manieren aangetast. Het gaat dan om de verlengde A4, de A20, de toekomstige Blankenburgtunnel, de railverbinding tussen Delft en Schiedam en hoogspanningskabels. Verdere aantasting van het gebied vindt het college niet wenselijk.

Een meerderheid in de Westlandse gemeenteraad bepaalde dat er in heel Westland geen grote windmolens meer bij mogen komen. Ook Midden-Delfland vindt dat er buiten de plek aan de A20 geen andere locaties zijn die gunstiger gelegen zijn. De provincie doet echter nog onderzoek naar een locatie langs de A4, tussen Rijswijk en het bedrijventerrein Harnaschpolder.