Archief

Middenzwet wordt verbreed

De Middenzwet in Wateringen wordt verbreed naar 6 meter. Het college van B en W stelt de Westlandse gemeenteraad voor om hiervoor een krediet van 2,3 miljoen euro beschikbaar te stellen. Eind dit jaar zou met de verbreding begonnen moeten worden.

Door de aanleg van een ontsluitingsweg tussen het bedrijventerrein 'Kwintsheul' en de Veilingroute komt de huidige aansluiting van de Middenzwet op de veilingroute te vervallen. Vorig jaar trokken omwonenden aan de bel. Gevreesd wordt voor onveilige situaties op de nu 3,30 meter brede weg als al het vrachtverkeer van de bedrijven daarvan gebruik zouden moeten maken. Nu al moeten fietsers de berm in als een vrachtauto langs komt.

De gemeente heeft diverse alternatieven onderzocht, maar alleen verbreding komt in aanmerking om de verkeersveiligheid te vergroten als de Middenzwet van de Veilingroute wordt afgesloten. Overigens zal de aansluiting op de verlengde Van Luycklaan (de beoogde verbindingsweg) pas worden gerealiseerd als de nieuwe rotonde op de Veilingroute er is. Dit om sluipverkeer tegen te gaan.