Archief

ICT'ers Leidschendam-Voorburg naar Westland

De gemeente Westland neemt veertien ICT-medewerkers van de gemeente Leidschedam-Voorburg onder haar hoede. Ze worden bij het Westlandse team gevoegd. Leidschendam-Voorburg neemt dan ICT-diensten af, tegen een tarief dat overeenkomst met de personeels- en verhuiskosten van de groep medewerkers.

De gemeenten kozen voor elkaar vanwege de op elkaar aansluitende werkwijzen. Ze willen profiteren van elkaars kwaliteiten. Door de schaalvergroting kunnen beheerders zich richten op hun eigen specialismen. Daardoor zou de werksnelheid en de kwaliteit moeten verbeteren.

Volgens de gemeente Westland wordt het voordeel van schaalgrootte alleen maar versterkt als meer gemeenten zich aansluiten. Dat dit op termijn ook gebeurt, is niet uitgesloten. Zodra de samenwerking met Leidschendam-Voorburg op poten is gezet, wordt gekeken of uitbreiding mogelijk is.

Ook de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam hebben onlangs aangekondigd samen te gaan werken. Dit doen ze door ICT-systemen en - processen gezamenlijk op te pakken. Doel is kosten besparen en expertise delen. Er moet hier uiteindelijk één gezamenlijk netwerk komen.