Archief

Eventueel noodlokalen vanwege onzekerheid Sluispolder

Omdat de toekomst van Sluispolder-West in Maassluis onzeker blijft, heeft het Lentiz Reviuslyceum een vergunning aangevraagd om eventueel twee noodlokalen te plaatsen. De school heeft het hoofdgebouw aan het Reviusplein, maar ook drie lokalen in gebruik in een oude basisschool aan de Monseigneur W.M. Bekkerslaan.

Deze oude basisschool staat midden in de wijk Sluispolder-West, waar plannen voor zijn om deze op de schop te nemen. Wanneer dit gaat gebeuren, is echter nog onzeker. Dit omdat het Waarborgfonds Sociale Woningbouw op dit moment niet garant wil staan voor leningen voor grote bouwprojecten van woningcorporaties, waaronder Maasdelta.

Over een jaar loopt de huurovereenkomst van Lentiz met de gemeente met betrekking tot de oude basisschool af. Een woordvoerder van Lentiz laat weten, dat de aanvraag voor de noodlokalen puur uit voorzorg is ingediend, omdat niet zeker is, wat er met de wijk en daarmee de huurovereenkomst zal gebeuren.

Als er voor de twee noodlokalen gekozen wordt, zullen ze op de parkeerplaats aan de kant van de begraafplaats komen. Op deze manier zullen omwonenden geen overlast ondervinden.

Categorieen:
Maassluis Algemeen