Archief

Cittaslow-congres waarschijnlijk naar Midden-Delfland

Hoewel er nog geen compleet programma vaststaat, is het heel waarschijnlijk dat er volgend jaar internationale vertegenwoordigers van Cittaslow naar Midden-Delfland komen. Dat zei burgemeester Rodenburg dinsdagavond in de gemeenteraad. In juni wordt het Cittaslow Jaarcongres 2014 in Nederland gehouden.

"Zoals het conceptprogramma er nu uitziet, is de start in de gemeente Vaals en daarna gaan we via Alphen-Chaam naar Midden-Delfland. Daar zou dan ook de jaarvergadering plaatsvinden, omdat wij ook initiatiefnemer zijn in Nederland", aldus de burgemeester.

Het was de fractie OGP die in de wandelgangen over het congres had gehoord en de zaak aankaartte. Ze wilde weten hoe de gemeenteraad en burgers worden betrokken in de voorbereiding. Mijn Partij wilde weten wat zo'n congres de gemeente zou kosten. Omdat de voorbereidingen in het beginstadium zijn, kon Rodenburg daar nog niets over zeggen.

Cittaslow is een keurmerk voor gemeenten met minder dan 50.000 inwoners. Kwaliteit van de leefomgeving, milieu, infrastructuur en gastvrijheid staan hoog in het vaandel. Midden-Delfland kreeg het keurmerk in 2008 en is daarmee Cittaslow-hoofdstad van Nederland.