Archief

Nieuwe Muziekschool Maassluis krijgt hulp van Westland

Bij het opzetten van een nieuwe muziekschool in Maassluis door Theater Koningshof zal Muziekschool Westland hulp bieden. Na de opstartfase zal de samenwerking na verloop van tijd worden afgebouwd. Dit maakte wethouder Van der Wees dinsdagavond bekend. Raadsfracties in Maassluis hadden al eerder genoemde samenwerking gesuggereerd.

Volgens Van der Wees is Muziekschool Westland een moderne muziekschool, waar Maassluis haar voordeel mee kan doen. De hulp betreft ook het opstellen van een visie op de toekomstige muziekeducatie. Mede op grond hiervan heeft de wethouder groen licht gekregen voor het laten opzetten van een nieuwe muziekschool door Theater Koningshof. Het theater krijgt voor het opstarten een eenmalige bijdrage van 60.000 euro van de gemeente.

Maassluis heeft een nieuwe muziekschool nodig, omdat het regionale muziekcentrum OpMaat de taken niet meer kon voortzetten. Dit als gevolg van de bezuinigingen door de gemeenten Schiedam en Vlaardingen. Theater Koningshof is vervolgens door het college gevraagd om onderzoek te doen naar de haalbaarheid het muziekonderwijs in Maassluis op zich te nemen. Muziekcentrum Opmaat kan dit seizoen nog afmaken, maar zal er daarna mee stoppen.

Wethouder Van der Wees benadrukte dat de nieuwe muziekschool per 1 september a.s. van start zal gaan.