Archief

Meerderheid raad Westland zegt nee tegen windmolens

Door de opstelling van een krappe meerderheid in de Westlandse gemeenteraad, komen er in Westland geen nieuwe grote windmolens bij. Een opvallende combinatie van fracties vond elkaar in een motie van LPF Westland. Ook Westland Verstandig-Leo 2.0 en coalitiepartij GemeenteBelang Westland stemden voor.

De genoemde fracties vinden Westland te dichtbevolkt voor grote windmolens. Ze vrezen voor overlast door slagschaduw en geluid. Bovendien zijn er volgens deze partijen genoeg alternatieve duurzame energiebronnen, zoals aardwarmte.

Wethouder Duijvestijn kon zich niet vinden in de motie. Hij pleitte ervoor om niet bij voorbaat windmolens uit te sluiten, maar samen met het bedrijfsleven de voors en tegens af te wegen. Dat mocht echter niet baten.

Het besluit is een domper voor in elk geval het Maasdijkse bedrijf Nature's Pride en de Prominent-groep. Beide bedrijven hadden aangegeven plannen te hebben voor een windturbine. Directeur Shawn Harris van Nature's Pride had dinsdagavond opnieuw gebruik gemaakt van de mogelijkheid om de gemeenteraad toe te spreken.

Categorieen:
Maasdijk Westland Algemeen