Archief

'Meer en sneller duidelijkheid bij particuliere initiatieven'

Als een plan voor een particulier initiatief in Maassluis wordt ingediend, dient het college van B en W voorafgaand duidelijke randvoorwaarden, termijnen en verantwoordelijkheden te communiceren met de initiatiefnemers. Om deze wens te onderstrepen, heeft de gemeenteraad dinsdagavond een breedgedragen motie aangenomen.

Volgens de gemeenteraad heerst in Maassluis het beeld, dat particuliere initiatieven geen kans maken, hoewel de raad zelf ook aangeeft dat er genoeg voorbeelden zijn die wel zijn geslaagd. De afgelopen tijd zijn er echter drie particuliere initiatieven kort achter elkaar op de klippen gelopen. Daartoe behoren het fusieplan van Excelsior Maassluis en MSV'71 en het initiatief voor een derde sporthal.

Er zitten volgens burgemeester Karssen altijd twee kanten aan het verhaal. Elk initiatief heeft effecten, zoals op omwonenden en op de financiƫle middelen. "We moeten het algemeen belang dienen en daarbij zitten we als gemeente in een spagaat." Ten aanzien van de derde sporthal is er tijdens het gehele proces contact geweest met de initiatiefnemers en zijn er vanuit de gemeente voorwaarden gesteld. Desondanks hebben de initiatiefnemers deze min of meer genegeerd waardoor de uiteindelijke plannen niet haalbaar bleken.

Burgemeester Karssen liet voorafgaand aan de stemming van de motie blijken, dat het college de motie niet nodig vindt, omdat er in november al een soortgelijke motie is aangenomen. "Soms is het nodig om een motie aan te nemen om een motie uit te laten voeren en dit is zo'n moment", stelde woordvoerder Van Baalen van coalitiepartij PvdA.

Categorieen:
Maassluis Algemeen