Archief

Eerste Maassluis Cup bij Excelsior

Op zaterdag 3 augustus gaat de eerste editie van het voetbalevenement de 'Maassluis Cup' van start bij gastheer Excelsior Maassluis. Dit moet een jaarlijks terugkerend toernooi worden, waarbij de locatie wisselt tussen de deelnemende clubs MSV'71, VDL en Excelsior Maassluis. Tevens wordt elk jaar een bevriende voetbalvereniging uitgenodigd om deel te nemen; deze keer is dat vv Maasdijk.



Naast alle eerste herenelftallen van de deelnemende verenigingen, zullen ook de eerste damesteams van Excelsior, VDL en Maasdijk aanwezig zijn op het toernooi. De gehele opbrengst van het evenement komt ten goede aan de gastvereniging.



Een maand eerder, op zondag 7 juli, mag het herenteam van Excelsior Maassluis een oefenwedstrijd spelen tegen de Britse profclub Swansea City. Diens trainer, Michael Laudrup, eiste wel dat de wedstrijd niet op kunstgras gespeeld zou worden, waardoor de teams uitwijken naar het vierde veld. De club uit Wales speelt overigens een dag eerder tegen het eerste elftal van FC 's-Gravenzande.