Archief

'Beargumenteer waarom oudste boerderij moet blijven'

Raadslid Aad Solleveld van de fractie Maassluis Belang heeft een oproep aan alle partijen gedaan om te beargumenteren waarom de oudste boerderij van de stad behouden moet blijven. "Alleen oud is geen argument. Partijen moeten beargumenteren waarom de boerderij wel of niet gesloopt moet worden. Dan kan de gemeenteraad beslissen", zei Solleveld dinsdagavond in de gemeenteraad.



De D66-fractie had het onderwerp op de agenda laten zetten, nadat er de laatste tijd ophef is ontstaan over de plannen om de 17e eeuwse boerderij aan de Weverskade te slopen. Deze moet ruimte maken voor een weg die de toekomstige nieuwbouwwijk Dijkpolder ontsluit. Onder meer de Stichting 'Midden-Delfland is Mensenwerk', de Historische Vereniging Maassluis en de Culturele Raad Maassluis willen de boerderij behouden.



Wethouder Keijzer legde de bal bij de gemeenteraad. De raad heeft namelijk begin vorig jaar het masterplan voor de Dijkpolder unaniem aangenomen en daarbij zit ook de bedoelde ontsluitingsweg. Er is toentertijd gekeken om de weg bijvoorbeeld op de kruising met de Doctor Albert Schweitzerdreef aan te sluiten. Dit was echter geen optie vanwege de verkeersveiligheid.



De Culturele Raad van Maassluis is samen met de Historische Vereniging Maassluis begin deze week een petitie gestart om de boerderij te behouden. Burgemeester Karssen merkte op, dat de Culturele Raad, ingesteld door het college van B en W, met die actie op het randje loopt. Dit omdat deze raad onder meer een adviserende rol richting het college heeft en met deze actie niet de normale weg bewandelt.