Archief

Rotterdam beraadt zich op situatie Fort

De gemeente Rotterdam onderzoekt, wat de consequenties zijn van het voorstel van het dagelijks bestuur en de deelraad van Hoek van Holland over het fort. De Hoekenezen kwamen afgelopen donderdag met een plan om de Stichting Fort aan den Hoek van Holland in het fort te houden.

De rechter heeft bepaald, dat de stichting op 1 augustus het veld ruimen. Ze kan de huurverhoging van 2.500 euro naar 135.000 euro per jaar niet betalen. Bovendien heeft ondernemer Jurgen Beumer bij de gemeente Rotterdam al een huurvoorstel getekend, zodat hij van het fort een evenementen- en vergadercomplex kan maken.

Hoewel de zaak al sinds vorige zomer speelt, kreeg deze vorige week een nieuwe wending, toen in de Hoekse deelraad een plan werd gepresenteerd, waarbij de stichting drie jaar lang 50.000 euro van het lokale bestuur zou kunnen krijgen.

"Het spel is aardig overhoop geschud", laat de woordvoerder van de Rotterdamse wethouder Karakus weten. "We zijn verrast door het voorstel van de deelgemeente en bekijken nu de consequenties. Wat die zijn, is nu nog niet te zeggen."

Ook Beumer is verrast door het voorstel. Hij geeft aan, dat hij zijn plannen vorige zomer al aan de deelraad heeft gepresenteerd. Beumer heeft altijd gezegd niet te willen samenwerken met een rechtsvorm, maar open te staan voor individuele vrijwilligers. "Zij weten immers meer van het fort dan ik", zegt hij.