Archief

Kwist en Jongerius leiden in Runcircuit

Aan de vooravond van de derde wedstrijd, de vrijdag te houden Omloop Ter Heijde, heeft de organisatie van het Fides Runcircuit de tussenstand na twee wedstrijden gepubliceerd. In deze tussenstand zijn alleen de lopers opgenomen die zowel de Arcade Halve Marathon in Naaldwijk als de Golden Tenloop in Delft hebben uitgelopen. Men moet in totaal aan vijf van de acht wedstrijden hebben deelgenomen om in het eindklassement te worden opgenomen.



Bij de mannen staat de hoogste score op naam van Patrick Kwist (Rotterdam Atletiek), die met 838 punten de ranglijst bij de 40-plussers aanvoert, vóór Erwin Sparreboom (Olympus '70); de Hoekenees heeft nu 815 punten. 's-Gravenzander Mike Barsaiyan van Olympus '70 heeft de leiding in handen bij de senioren. Met 831 punten heeft hij een ruime voorsprong op de nummer 2, Jelle Roozenburg (De Koplopers, 780).



Bij de vrouwen staat op dit moment Marlies Jongerius (Olympus '70) bovenaan. De Wateringse heeft 811 punten en dat zijn er precies 100 meer dan de Delftse Monique Weening (Veteranen Nederland).



De eerste 'Westlander' in het klassement van de wedstrijden over 5 kilometer is de tegenwoordig in Rijswijk wonende Niels Penning (Olympus '70, 788). Hij bezet de vierde plaats achter drie Haagse hardlopers. Bij de vrouwen gaat het 14-jarige Maassluise talent Kristel van den Berg fier aan de leiding met 823 punten. Haar eerste achtervolgster, Inga Michejenko uit Hoek van Holland, heeft er 789 bijeengelopen.