Archief

College wil snellere procedure Heulse supermarkt

Kwintsheul moet eind 2015 weer een supermarkt hebben. Dat zegt het college van B en W van Westland. Eventuele ingediende zienswijzen en mogelijk bezwaren en beroepen kunnen roet in het eten gooien en vertraging opleveren. Daarom wordt de gemeenteraad gevraagd een kortere procedure mogelijk te maken.

Vindt de raad, net als het college, dat de bouw van de supermarkt 'van urgent maatschappelijk belang of sociale noodzaak' is, dan is die kortere procedure mogelijk. Als de gemeenteraad deze opvatting nu onderschrijft, kan dit later in het proces een tijdwinst van circa veertien weken opleveren.

Heulenaren hebben sinds het afbranden van Albert Heijn begin januari vorig jaar, grote behoefte aan een volwaardige supermarkt in eigen dorp, zegt het college. Niet alleen vanwege het doen van de boodschappen, maar ook om dorpsgenoten te ontmoeten. Daarom moet de snellere procedure mogelijk zijn. Ook kost deze de gemeente minder geld.

Eerst moet de Kastanjehof worden herbouwd op de plek waar nu de Speelhoek staat. Daarna kan er op de plek van de afgebrande supermarkt en de huidige plek van de Kastanjehof een nieuwe supermarkt komen. In de tussentijd kan gebruik gemaakt worden van een tijdelijke buurtsuper in een voormalig accountantskantoor.

Categorieen:
Westland Algemeen