Archief

Cao-overleg FloraHolland op de klippen

De onderhandelingen tussen de vakbonden en FloraHolland over een nieuwe cao zijn dinsdag vastgelopen. De komende weken praten de bonden met hun achterban. Dan wordt besloten welke vervolgstappen worden genomen en of er acties komen, zo hebben zij laten weten.

Volgens de bonden wil de veilingorganisatie de boel dicteren. Kitty Huntjens, bestuurder CNV Dienstenbond, stelt: "Het kwalijke is dat FloraHolland zich niet aan afspraken houdt. We komen voor een werkgeversvoorstel, een inhoudelijke uitwisseling van standpunten, maar worden onaangenaam verrast doordat FloraHolland ons eerst de kaders van het cao-overleg wil dicteren. Op deze manier worden de vakbonden niet serieus genomen en kom je niet aan cao-overleg toe."

Volgens FloraHolland gaat het slecht met het bedrijf, waardoor het genoodzaakt is om flexibiliteit van medewerkers te eisen tegen verslechterde arbeidsvoorwaarden. De vakbonden verwijzen naar het jaarverslag, waaruit blijkt dat de kosten van de directie met meer dan 10 procent zijn gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor, terwijl de personeelskosten met 600.000 euro zijn afgenomen.

Categorieen:
Algemeen