Archief

Oproep deelraad aan bestuur van Fort



De Hoekse deelraad roept het stichtingsbestuur van het met sluiting bedreigde Fort aan den Hoek van Holland op om de kans die de Hoekse politiek heeft geboden, met beide handen aan te grijpen. De voorzitter van het stichtingsbestuur heeft laten weten dat de hulp van de Hoekse politiek te laat komt en dat het Fort uiterlijk 1 augustus moet worden ontruimd.

In een verklaring zeggen alle fracties in de deelraad die uitlating van de voorzitter te negatief te vinden. Het stichtingsbestuur heeft volgens hen aangeven dat door veel werkzaamheden in eigen beheer uit te voeren de gevraagde huur van 135.00 naar ongeveer 50.000 euro kan worden teruggebracht. Dat laatste bedrag wil de politiek onder bepaalde voorwaarden de komende drie jaar bijdragen. Ze vinden daarom dat het stichtingsbestuur de handschoen moet oppakken.

"De Hoekse politiek heeft het Fort een tweede kans gegeven. Het kan niet zo zijn dat er geen particulieren of andere partijen zijn die het stichtingsbestuur willen helpen om de exploitatie rond te krijgen. Het stichtingsbestuur dient zich daarvoor wel open te stellen", aldus de fracties in de verklaring. Ze wijzen erop dat de Rotterdamse wethouder Karakus heeft laten weten dat het hem niet uitmaakt waar de vastgestelde 135.000 euro aan huur vandaan komt.

Overigens heeft de gemeente Rotterdam een intentieovereenkomst getekend met de ondernemer Jurgen Beumer, die in het fort onder meer een restaurant wil vestigen.