Archief

Maassluis wil in gesprek over OV-verstoken wijken

De gemeente Maassluis wil met de Stadsregio Rotterdam in gesprek over de delen van de stad die verstoken zijn van openbaar vervoer op loopafstand. Het college realiseert zich wel dat dit niet op korte termijn op te lossen is.

Het college geeft dit als reactie op de vervoersplannen die voor 2014 zijn vastgelegd. Daarin staan voor Maassluis geen (negatieve) wijzigingen. Wel vindt de gemeente dat er nog veel wijken verstoken blijven van goed openbaar vervoer.

Het gaat om bijvoorbeeld nieuwbouwwijk Het Balkon, delen van de Kapelpolder, Taanschuurpolder, de Oranjewijk en Het Hoofd. "Tezamen betreft het hier ongeveer 1900 woningen die buiten loopafstand van het openbaar busvervoer zijn gelegen. Al met al een aanzienlijk deel van de Maassluise inwoners", aldus de gemeente.

De gemeente wil ook aandacht voor de ontwikkelingen op de locatie De Dijk, een gebied tussen de Vlaardingsedijk en de Nieuwe Waterweg, waar de realisatie van een begraafplaats in voorbereiding is en een bedrijventerrein van ongeveer zes hectaren. De routes van het openbaar busvervoer blijven ook hier verder dan een acceptabele loopafstand vandaan.

Categorieen:
Maassluis Algemeen