Archief

Horeca en FevoWest samen om tafel

Horeca Nederland afdeling Westland - Midden-Delfland en Federatie Voetbalverenigingen Westland gaan samen aan tafel om te praten over de drank-en horecaverordening. De partijen zijn bereid verder te gaan dan de verordening die de gemeente vaststelt, laten ze in een gezamenlijk persbericht weten.

Voorzitters Remmert Keizer (Horeca Westland - Midden-Delfland) en Cor Verbree (FevoWest) tekenen dinsdag, voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering, een intentie-overeenkomst. Ze willen praten over onder andere het alcohol matigingsbeleid, schenktijden, handhaving en feesten in niet-reguliere horecabedrijven.

Voorheen zaten de besturen van de voetbalverenigingen en Horeca Westland - Midden-Delfland ook al om de tafel, maar dan op uitnodiging van de gemeente. De termen die toen vaak over tafel gingen, waren "niet mals", zegt Keizer. "In plaats van tegenstander te zijn, willen we gezamenlijk optrekken."

Om welke concrete aanscherpingen op de drank- en horecaverordening het gaat, moet uit de gesprekken blijken. Verbree was maandagmiddag nog niet beschikbaar voor een toelichting.