Archief

Erik Stoopman derde bij kwalificatie golfsurfen

Westlander Erik Stoopman heeft zaterdag de derde plaats behaald tijdens de kwalificatiewedstrijden van het Beneluxkampioenschap golfsurfen voor de kust van Hoek van Holland. Daarmee heeft hij zich in de categorie 'shortboard men' geplaatst voor de finale die in september in Scheveningen wordt gehouden.

Ook de 's-Gravenzander Michael Weterings heeft zich verzekerd van een plaats in de finale. Hij eindigde in de kwalificatiewedstrijden als vijfde.

SurfBenelux organiseert wedstrijden waarbij de beste surfers uit heel Nederland en Belgiƫ het tegen elkaar opnemen. Hierdoor ligt het niveau van de deelnemers hoog wat hen de kans geeft om zijn of haar grenzen richting het internationale niveau te verleggen.

Jelle de Roode uit Scheveningen wist zich zaterdag te verzekeren van de eerste plek. Met indrukwekkende acties liet Jack Verbraeken als nummer twee zien dat hij niet voor niets uit Belgiƫ was gekomen en de komende jaren tot de top wilt behoren. Op de derde plek eindigde surfer Erik Stoopman die op de voet gevolgd werd door Jorn van Keulen uit Domburg.