Zaterdagvoetbal: KMD treft VDL in finale nacompetitie

Unieke prestatie junioren VELO

Tweede klasse / derde klasse

KMD heeft zich op fraaie wijze weten te plaatsen voor de finale van de nacompetitie en treft daarin VDL. KMD bereikte de finale door een eenvoudige zege op Rhoon. Na de 2-1 zege in en tegen Rhoon werd de heenwedstrijd met 4-2 gewonnen. De Heulse ploeg kwam gedurende de wedstrijd niet echt in gevaar en wist de kansen te benutten en leidde halverwege de wedstrijd met 3-1. In de tweede helft kwam de voorsprong niet meer in gevaar. KMD scoorde zelfs de 4-1 voordat het de tweede tegentreffer moest incasseren.

VDL wist in Maassluis Honselersdijk op een doelpuntloos gelijkspel te houden. Dit was voor VDL voldoende na de 4-3 zege in de eerste wedstrijd om de eindstrijd te halen.

Derde klasse/vierde klasse

Maasdijk is gedegradeerd naar de vierde klasse. De Maasdijkse ploeg verloor in Rotterdam met 4-2 van Zuiderpark. Na het gelijkspel van vorige week tegen Egelantier Boys (2-2) is de Westlandse ploeg uitgespeeld en gedegradeerd naar de vierde klasse.

Quintus is uitgeschakeld voor promotie. Na de 4-1 nedelaag in de eerste wedstrijd tegen Hermanad moest Quintus ruim winnen van RAS. De Heulse ploeg won met 3-1 van RAS en dat is niet voldoende om nog kans te maken op promotie.

Junioren

Zowel de A-junioren als B-junioren van VELO zijn voor de eerste keer in de historie gepromoveerd naar de landelijke tweede divisie. De A-junioren wonnen na verlenging met 2-1 van Quick, dat door de nederlaag degradeert naar de derde divisie. Op het veld van Verburch kwam de Wateringse in de eerste helft op een 1-0 voorsprong. In blessuretijd van de tweede helft kreeg Quick loon naar werken en kwam langszij. In de noodzakelijke verlenging kreeg Quick de kans om op voorsprong te komen, echter de toegekende penalty werd overgeschoten.

De B-junioren wonnen op het terrein van Beek Vooruit in Prinsenbeek van Nuenen. Marcus Slagveer werd na 15 minuten al de matchwinner voor de Wateringse ploeg. Het duel werd in de eerste helft tijdelijk gestaakt vanwege een ernstige blessure van een speler van Nuenen.