Archief

Korfbal: Valto en Dijkvogels blijven koploper

CKC Maassluis verliest strijd om kampioenschap

Eerste klasse E

CKC Maassluis heeft een gevoelige nederlaag geleden in de strijd om het kampioenschap en kan het kampioenschap niet meer behalen. Dit is een dreun die hard aankomt in Maassluis, omdat de ploeg na de eerste helft van de competitie fier aan kop ging. Na de hervatting van de competitie verloor CKC Maassluis de regie en liet het te veel punten liggen. In de voorlaatste wedstrijd was RWA op sportcomplex Landweg in Poortugaal met 14-12 te sterk. RWA heeft nog kans op de titel. Volgende week speelt RWA tegen koploper Futura, het verschil tussen beide ploegen bedraagt één punt.

Tweede klasse G

Valto en Oranje Nassau gaan volgende week in een rechtstreekse confrontatie uitmaken welke ploeg kampioen gaat worden. Valto won op sportpark De Burg in Spijkenisse met 15-10 van Olympia. Concurrent Oranje Nassau won nipt van degradatiekandidaat Achilles met 7-6. De eerste wedstrijd tussen de kampioenskandidaten eindigde in een 18-14 zege voor Valto.

De streekderby tussen ONDO en ODO eindigde op het Juliana sportpark in een overwinning voor de thuisploeg: 9-8. Beide ploegen zijn na de voorlaatste speeldag zeker van nog een jaar tweede klasse. De hekkensluiters Weidevogels en Achilles verloren en degraderen hierdoor.

Derde klasse K

Dijkvogels heeft volgende week in de uitwedstrijd tegen Nikantes aan één punt voldoende om het kampioenschap te vieren. In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen won Dijkvogels met speels gemak van NIO met 12-7.

Categorieen:
Maassluis Algemeen