Archief

Scheuren in woningen, bewoners de dupe

Omwonenden van het voormalige palletterein aan de Heldringstraat in Maassluis voelen zich niet goed geholpen door woningcorporatie Maasdelta. Hun woningen vertonen ernstige scheuren, doordat er op het genoemde terrein saneringswerkzaamheden worden uitgevoerd.

Een van de bewoners beweert, dat als er zware machines voorbijrijden één van de muren heen en weer veert. Hierdoor is er over de gehele lengte van de muur al een flinke scheur ontstaan. Ook zou er een scheur zitten in een draagbalk. De bewoners vrezen, dat de meer dan honderd heipalen die nog de grond in moeten de situatie alleen maar zullen verergeren en zij zien de komende periode dan ook met angst tegemoet.

Remon Dul, manager bij Wonen Maasdelta laat weten, dat zijn organisatie de situatie blijft monitoren, onder meer door middel van apparatuur die trillingen registreert. Tot nu toe zou uit deze metingen zijn gebleken, dat de trillingen de norm nog niet hebben overschreden.

"Alle reparaties die we nu uitvoeren zijn van korte duur. Daarom hebben we gezegd, hoe vervelend het ook voor de bewoners is, dat we de scheurvorming die nu is ontstaan, even laten voor wat het is. Op het moment dat de werkzaamheden zijn afgerond, zullen we een goede inventarisatie maken en de scheuren herstellen", aldus de manager van Maasdelta.

De fractie van Maassluis Belang heeft bij het college van B en W vragen ingediend over de gang van zaken. Het college zal deze binnenkort beantwoorden.

Categorieen:
Maassluis Algemeen