Archief

Oudste boerderij moet wijken voor weg

De oudste boerderij van Maassluis zal toch moeten wijken voor een weg, die de toekomstige nieuwbouwwijk Dijkpolder moet ontsluiten. Volgens wethouder Keijzer is er een keuze gemaakt om de weg niet om de boerderij uit begin van de 17e eeuw heen te leggen, in verband met de verkeersveiligheid.

Volgens Pia van Oord van de Stichting Midden-Delfland is Mensenwerk, is de ruimte er wel en is het een kwestie van politieke wil. Het grondgebied tussen de Weverskade en de A20, waar onder meer deze boerderij op staat, is in 2004 door Maasland aan Maassluis overgedragen.

Daarbij is er een lijst met mogelijke gemeentelijke monumenten opgesteld, waar de betreffende boerderij ook op staat. Wethouder Keijzer geeft als verklaring dat de gemeente Maassluis toentertijd de vrijheid had om niet alle mogelijke monumenten één op één uit deze lijst over te nemen. Zes adviezen over monumenten zijn wel overgenomen, maar de boerderij niet.

"Maassluis bestaat 400 jaar. Ze zou in dat kroonjaar een prachtig cadeau kunnen geven door de boerderij te laten staan. Mensen in Maasland staan dan te applaudisseren, terwijl ze nu nog denken: Maassluis is ons boven het hoofd gegroeid", aldus Pia van Oord.