Archief

Starterslening ook voor niet-Maassluizers

Mensen van buiten Maassluis kunnen binnenkort naar alle waarschijnlijkheid ook een starterslening aanvragen. Voorwaarde is echter wel dat zij een maatschappelijke of economische binding hebben met de stad. Nu is het zo dat alleen mensen woonachtig in Maassluis zo'n lening kunnen aanvragen.

Voor maatschappelijke binding geldt dat de aanvrager in de periode van een jaar voorafgaand aan de leningaanvraag minimaal zes maanden in Maassluis heeft gewoond. Een ander mogelijk criterium dat de aanvrager in de afgelopen tien jaar, vier aaneengesloten jaren in de stad heeft gewoond. Voor economische binding geldt dat de persoon op het moment van leningaanvraag minimaal een jaar een aanstelling heeft binnen Maassluis van ten minste 18 uur per week.

Het voorstel komt van het college van B en W, nadat de CDA-fractie in juni vorig jaar de suggestie deed om startersleningen ook te verstrekken aan personen van buiten de gemeente, die in Maassluis een woning willen kopen. De gemeenteraad zal zich binnenkort buigen over het onderwerp.

Categorieen:
Maassluis Algemeen