Archief

Hoekse fracties willen duidelijkheid over Fort

De fracties in de deelraad van Hoek van Holland, willen precies weten hoe het met het fort in Hoek van Holland is gesteld en welke vervolgacties er nu genomen moeten worden. Daarom staat het onderwerp voor donderdagavond om 20.00 uur op de agenda van de Hoekse Raet.

De partijen geven als gezamenlijke verklaring: "De Hoekse deelraad heeft weliswaar geen formele middelen in handen om zaken af te dwingen. Maar als volksvertegenwoordigers hebben we de plicht om ons maximaal in te spannen. Een Fort inclusief museum is daarbij vanzelfsprekend onze inzet." De nieuwe exploitant heeft eerder al aangegeven in zijn concept een museum functie terug te laten komen.

Op 1 augustus moet de Stichting Fort aan den Hoek van Holland weg, omdat ze een huurverhoging van 2.300 naar 135.000 euro niet kan betalen. De gemeente Rotterdam heeft al een nieuwe huurder gevonden, die van het fort een evenementen- en vergadercomplex wil maken onder de naam Fort aan Zee.

De afgelopen week heeft de Hoekse deelraad het businessplan Fort aan Zee toegestuurd gekregen. Daarnaast heeft een afgevaardigde van het dagelijks bestuur op 16 mei wederom een gesprek gevoerd met de verantwoordelijk wethouder Karakus van Rotterdam.