Archief

Veel vragen over gemeentehuisplan

Er zijn onder Westlandse gemeenteraadsfracties nog veel onduidelijkheden over het plan van de Westlandse Ondernemers Combinatie (WOC) om een nieuw gemeentehuis te bouwen. In een ingelaste vergadering van de commissie Bestuur, werden dinsdagavond de commissieleden geïnformeerd door vier onafhankelijke deskundigen en de WOC zelf.

De gezamenlijke ondernemers hebben een manier bedacht waarop zij het gemeentehuis kunnen bouwen zonder dat er Europees hoeft te worden aanbesteed. Volgens de WOC is dit plan sneller en goedkoper. Het risico dat hier echter aan kleeft, is dat de gemeente mogelijk een rechtszaak aan de broek krijgt van marktpartijen die zich door de afspraken gepasseerd voelen.

Er is afgesproken de resterende vragen binnen een week op papier te zetten. Burgemeester Van der Tak wil het onderwerp opnieuw bespreken in de eerstvolgende commissie Bestuur. Op 25 juni wordt de gemeenteraad gevraagd akkoord te gaan met de toetsing van het plan op juridische haalbaarheid.

In de constructie die de WOC bedacht heeft, koopt ze de grond op de Verdilaan en de Tiendweg van de gemeente. Die locaties worden dan bebouwd en vervolgens terugverkocht aan de gemeente. Burgemeester Van der Tak pleitte alvast voor het tonen van "bestuurlijke lef" en "politieke wil". Dat deed hij, nadat LPF-woordvoerder Witkamp de ingeslagen weg had bestempeld als "juridisch drijfzand".

Categorieen:
Westland Algemeen