Archief

150.000 euro subsidie voor waterveld HV Westland

Het college van B en W van de gemeente Westland heeft een eenmalige subsidie van 150.000 euro verleend aan Hockeyvereniging Westland voor het aanleggen van een zogeheten waterveld. De aanleg hiervan is noodzakelijk voor het wereldkampioenschap hockey in Den Haag, dat in juni 2014 plaats zal vinden. De Westlandse hockeyvereniging wil daarbij trainingsfaciliteiten bieden.

Met de aanleg van het waterveld wil het college het sportklimaat in het Westland promoten. "Sport en ook topsport horen bij het Westland. Het WK Hockey is een mooie kans om dat te laten zien, in én buiten Westland", zo motiveert wethouder El Mokaddem het besluit.



Naast een projectsubsidie voor het waterveld heeft het college besloten om garant te staan voor een geldlening die de vereniging aan wil trekken om een semi-waterveld aan te leggen. De twee watervelden moeten de huidige twee zand-ingestrooide velden vervangen, die waren versleten.

HV Westland wil trainingsfaciliteiten bieden aan één van de 24 deelnemende landenteams, waarbij Westlandse bedrijven in de gelegenheid worden gesteld zich rondom trainingen te promoten. Met de nieuwe velden wordt zowel de capaciteit als de kans op het ontvangen van een WK-team vergroot. De werkzaamheden aan de velden beginnen volgende maand.

Categorieen:
Westland Algemeen