Archief

Gelukspoppetje Wereldwinkels voor Van der Tak

Bij burgemeester Van der Tak van Westland is zaterdag het eerste exemplaar opgespeld van een nieuwe bonequinha, een uit Braziliƫ afkomstig gelukspoppetje. Het is gemaakt in de kleuren van het logo van de gemeente Westland en op de markt gebracht door de vier Wereldwinkels in deze gemeente.

Deze winkels, gevestigd in 's-Gravenzande, Monster, Naaldwijk en Wateringen, doen op 25 mei mee aan de Duurzaamheidsdag in Naaldwijk. Marleen Claassen van Wereldwinkel Wateringen zegt: "Bij duurzaamheid gaat het altijd over de drie P's: people, planet en profit. Vaak blijven de people wat onderbelicht."

Een bonequinha zou een bijzondere geluksbrenger zijn. Als je er een op je hart draagt, zou het bijvoorbeeld zorgen voor gezondheid. Met een bonequinha in je portemonnee, bestaat de veronderstelling, dat je je geld beter besteedt.

Het gelukspoppetje is gemaakt door een coƶperatie van vrouwen. Door de vraag naar dit product hebben al 67 huishoudens een vast inkomen. De Westlandse bonequinha is verkrijgbaar tijdens de Duurzaamheidsdag en in de vier Wereldwinkels voor 1,75 euro.