Handbal: Quintus verliest van Volendam

In de heren eredivisie heeft Quintus de voorlaatste wedstrijd in de nacompetitie niet weten te winnen. Regerend landskampioen Kras/Volendam was in de Van der Voorthal te sterk voor de Heulse formatie. De bezoekers hadden na de eerste helft een voorsprong van vier treffers: 9-13. In de tweede helft kwam Quintus langzaam dichterbij Volendam. Na 40 minuten spelen was de stand gelijk: 15-15. Tien minuten voor tijd was de stand 18-19, maar tempoversnellingen van Volendam kon Quintus niet beantwoorden. De bezoekers sloegen een gaatje en met nog vijf minuten op de klok was marge weer vier treffers: 19-23. Uiteindelijk won Volendam met 24-20. Quintus eindigt als zesde in de nacompetitie. Aanstaande maandag speelt de Heulse ploeg de laatste wedstrijd van het seizoen in en tegen Aalsmeer.

De wedstrijd stond tevens in het teken van afscheid nemen. Sjoerd Verlaan, Joeri Overkleeft, Roald Stuiver en Arjan Stuiver namen afscheid van het Heulse publiek. De eerste drie spelers stoppen na een imposante spelersloopbaan. Arjan Stuiver vertrekt naar promovendus Tachos.