Archief

FC 's-Gravenzande op koers voor hoofdklasse

Nacompetitie voor plaats hoofdklasse

FC 's-Gravenzande ligt op koers om promotie naar de hoofdklasse af te dwingen. In het thuisduel kenden de Westlanders een bliksemstart met de snelle 1-0 van Lijando. Vlak voor rust kwam Alblasserdam op 1-1, maar Yuri Westhoff zorgde met zijn treffer dat FC 's-Gravenzande toch nog met een goed gevoel ging rusten. Na de pauze verzuimde Sander Koeleman vanaf 11 meter om FC 's-Gravenzande naar een ruimere overwinning te schieten. De thuisploeg wist echter toch de nipte 2-1 zege veilig te stellen. In de poule speelt FC 's-Gravenzande zijn tweede duel op zaterdag 1 juni, het is de uitwedstrijd tegen Alexandria '66.

Nacompetitie voor plaats in de tweede klasse

KMD en VDL hebben na de eerste nacompetitiewedstrijd de beste papieren om door te dringen tot de laatste ronde voor één plaats in de tweede klasse. VDL versloeg Honselersdijk met 4-3. Het duel kende na de 1-1 ruststand een sensationeel tweede bedrijf. Rodney Remmerswaal werd de machtwinner voor de ploeg uit Maassluis. KMD won in en tegen Rhoon met 2-1. KMD zat na 80 minuten op rozen na treffers van De Waard en Van Santen, maar Rhoon scoorde via een penalty toch nog de aansluittreffer. Komende zaterdag volgt van beide duels de return, de winnaars spelen in de beslissende ronde vervolgens tegen elkaar.

Nacompetitie voor plaats in de derde klasse

Quintus heeft alleen nog een kleine theoretische kans op promotie naar de derde klasse. De Heulse ploeg verloor zeer teleurstellend met 4-1 van het Rotterdamse Hermandad. Gino Zwirs bracht Quintus nog wel op een 0-1 voorspong, maar daarna ging het volledig mis. Bas Otten kreeg ook nog rood. Quintus speelt nu komende zaterdag tegen RAS, maar alleen een wonder kan de Westlanders nog helpen. Maasdijk dat via de nacompetitie lijfsbehoud moet zien te bewerkstelligen stelde eveneens teleur. Aan de Lange Kruisweg eindigde het duel tegen Egelantier Boys in 2-2. De bezoekers kwamen in blessuretijd pas op 2-2, nadat invaller Martin de Zeeuw matchwinner leek te worden voor VV Maasdijk. Het tweede pouleduel gaat komende zaterdag tussen Zuiderpark en Maasdijk.

Karakteristieken nacompetitie

FC 's-Gravenzande-Alblasserdam 2-1 (2-1)

Rico Lijando, Yuri Westhoff

Sander Koeleman mist strafschop

FC 's-Gravenzande speelt op zaterdag 1 juni de uitwedstrijd tegen Alexandria '66


Honselersdijk-VDL 3-4 (1-1)

Honselersdijk: Leon de Brabander, Loek Grootscholten, Jeroen Vogels

VDL: Said Aid Ryan (2), Rodney Remmerswaal (2)

Return zaterdag 25 mei om 18.00 uur.


Rhoon-KMD 1-2 (0-1)

Jesse de Waard, Randy van Santen

Rood: Rob Vrijmoed

Return zaterdag 25 mei

Maasdijk-Egelantier Boys 2-2 (1-1)

Mark van Vliet, Martin de Zeeuw

Rood: Danny van Rijn (2 * geel)

Komende zaterdag 25 mei staat Zuiderpark-Maasdijk op het programma


Hermandad-Quintus 4-1 (1-1)

Gino Zwirs

Rood: Bas Otten

Komende zaterdag 25 mei Quintus-RAS


Reserve hoofdklasse om het NK

VELO2-UDI'19/Beter Bed 2
1-2 (0-1)

Sven Verbeek

Op Tweede Pinksterdag OJC Rosmalen 2-VELO


Landelijke jeugd, nacompetitie

VELO A1-OJC Rosmalen A1 0-0 (0-0)

UVS B1-VELO B1 2-1 (1-1)