Archief

Mogelijk Polenhotel bij Rolpaal

De locatie Rolpaal tussen Naaldwijk en Honselerdijk is een serieuze optie om daar, na Wateringen en Maasdijk, een derde zogeheten Polenhotel te vestigen. Het gaat om een terrein aan de oostkant van de Bosweg-rotonde, tegenover de Naaldwijkse meubelboulevard.

Deze locatie is in beeld gekomen in het kader van de verbreding van de Burgemeester Elsenweg en het maken van een vierde tak aan genoemde rotonde. Die nieuwe aftakking is in de eerste plaats bedoeld als alternatief voor de zeer ongelukkig gelegen in- en uitrit van bollenbedrijf Van den Bos aan de Dijkweg.

De betrokken grondeigenaren hadden diverse plannen om het betreffende gebied opnieuw in te richten. Er werd onder meer gedacht aan een tankstation of een vestiging van fastfoodrestaurant McDonalds. Met name de gemeente Westland en indirect ook FloraHolland zien graag, dat aan die nieuwe ontsluitingsweg een wooncomplex voor arbeidsmigranten zou verrijzen. Dit kwam naar voren in de vergadering van de commissie Ruimte van de gemeenteraad Westland.