Archief

Extra parkeerplaatsen bij De Vloot

De gemeente Maassluis is van plan extra parkeerplaatsen te realiseren bij het Medisch Centrum Docwerk en het Albeda College aan De Vloot. Dat laat ze weten na vragen van de VSP-fractie, die had gewezen op het gebrek aan parkeerplaatsen. Door de drukte moeten bezoekers van het Medisch Centrum, personeel en scholieren vaak verderop parkeren.

Volgens het college van B en W schommelt de bezettingsgraad van de parkeerplaatsen tussen de tachtig en negentig procent. Het verwacht binnen de beschikbare ruimte nog extra parkeerplaatsen aan te kunnen leggen. De uitbreiding wordt opgenomen in het Onderhoudsplan Buitenruimte 2014.

Een andere klacht van de VSP is, dat de busjes met speciaal vervoer - gezien de smalle doorgangen - vaak in een lastige situatie komen. Het college zegt, dat het vergroten van de doorrijruimte te veel ruimte in zou nemen en dat ze die liever met extra parkeerplaatsen inricht.

De fractie vroeg ook aparte aandacht voor de ambulancedoorgang, die al geruime tijd open is voor al het verkeer. Ze zou graag willen dat de doorgang definitief open zou gaan. Zodra de bouwwerkzaamheden bij De Vloot afgerond zijn, wordt dit voorstel in overweging genomen, aldus B en W.

Categorieen:
Maassluis Algemeen