Archief

'Derde sporthal in feite niet noodzakelijk'

Maassluis heeft in feite geen derde sporthal nodig. Dit zei wethouder Van der Wees dinsdagavond tijdens een commissievergadering. Vanuit de sportverenigingen gezien is er geen noodzaak voor zo'n sporthal. Alleen vanuit het Lentiz Reviuslyceum aan het Reviusplein is er een sterke behoefte aan extra sportruimte. Leerlingen moeten vaak naar de andere kant van de stad fietsen, waardoor er al een half uur aan reistijd van de les af gaat.



Volgens wethouder Van der Wees kan dit probleem aangepakt worden door een extra, kleinere sportzaal te realiseren bij de nog nieuw te bouwen basisschool Het Spectrum. Deze optie zal worden onderzocht en worden meegenomen in de sportnota. In deze nota zal een bredere visie worden gegeven op de sportaccommodaties in Maassluis.



Korfbalvereniging CKC en Lentiz staken veel geld in een bijna twee jaar lang durend onderzoek naar een derde sporthal die in het Wipperspark moest komen. Eind april wees het college van B en W het plan echter af. Meerdere fracties wilden tijdens de commissievergadering weten hoe het kan, dat ondanks de medewerking van het college het plan uiteindelijk toch faalde.



Volgens de wethouder had het college van begin af aan de randvoorwaarden voor het plan duidelijk gemaakt. Hiermee was onvoldoende rekening gehouden, waarop het college geen andere optie had dan het af te wijzen, aldus de wethouder.

Categorieen:
Maassluis Algemeen