Archief

Vlaardingen wil toch weer regionale sociale dienst

De gemeente Vlaardingen wil toch weer meedoen aan het traject om te komen tot een regionale sociale dienst voor de gemeenten Maassluis, Schiedam en Vlaardingen. Voorzichtig en met een slag om de arm deed de Maassluise wethouder Kromdijk deze uitspraak dinsdagavond tijdens een commissievergadering. Voorzichtig, omdat het officieel nog kenbaar gemaakt moet worden door Vlaardingen zelf.

Vorig jaar oktober trok Vlaardingen zich terug, na een onderzoek waaruit de gemeente concludeerde, dat een regionale sociale dienst voor haar financieel niet aantrekkelijk is. Volgens Kromdijk is Vlaardingen tot inkeer gekomen, omdat "de lucht geklaard is" en omdat het in Vlaardingen politiek gezien weer mogelijk is.

Met een regionale sociale dienst moet er een uitvoeringsorganisatie voor de sociale werkvoorziening (sociale werkplaats) en de bijstand komen. Door fusie ontstaat er een schaalvergroting, waarmee de drie gemeenten besparingen willen behalen.



Er wordt nu een bedrijfsplan ontwikkeld, waarbij de gemeenteraden van de drie gemeenten nauw betrokken zullen zijn. In september of oktober moet er meer duidelijkheid zijn. Volgens wethouder Kromdijk is het de bedoeling om nog voor het einde van dit jaar een start te maken met de opbouw van de regionale sociale dienst.

Categorieen:
Maassluis Algemeen