Archief

Westlandse bedrijven willen gemeentehuis bouwen

Zeven Westlandse bedrijven willen gezamenlijk het nieuwe Westlandse gemeentehuis bouwen. Maandagmiddag hebben ze daarvoor het "Bidbook 2 voor 5' aangeboden aan het college van B en W.

De combinatie bestaat uit drie bouwbedrijven (Van Mierlo, Weba en Weboma), twee architectenbureaus (HET en Wubben.Chan), een vastgoedconsultant (Helm&Heus) en duurzaamheidsadviseur Priva. Ze zeggen het gemeentehuis op de door de gemeenteraad aangewezen locaties Tiendweg en Verdilaan snel te kunnen bouwen zonder dat er een Europese aanbesteding nodig is.

De betrokken bedrijven waren al eerder betrokken bij diverse initiatieven rond de zoektocht naar een nieuwe huisvesting van het gemeentelijk apparaat. Die initiatieven werden vorig jaar allemaal door de gemeente van de hand gewezen.

Tijdens de beraadslagingen in de gemeenteraad werd uitvoerig gesproken over de rol van het Westlandse bedrijfsleven bij de totstandkoming van het nieuwe gemeentehuis. De zeven bedrijven zeggen mogelijkheden te zien om binnen de wettelijke kaders en marktconform de opdracht bij het Westlandse bedrijfsleven onder te brengen.

Categorieen:
Westland Algemeen