Archief

Kenmerken daders plofkraak bekend

De politie heeft een aantal kenmerken naar buiten gebracht van de daders, die in de nacht van zondag op maandag probeerden een pinautomaat te laten ontploffen. Het gaat om drie personen die omstreeks 3.30 uur aankwamen bij de automaat in een gestolen witte Fiat Doblo.

Getuigen zagen een lange, in het donker geklede jongen met een vermoedelijk donkere huidskleur wegrennen. De drie verdachten reden op twee scooters weg. Een daarvan was een witte Zip, de andere was donker van kleur.

De autobus waarmee de gevel werd geramd, bleek tussen afgelopen woensdagavond en donderdagochtend te zijn gestolen op het Lodewijk van Deysselhof in Delft. Het kenteken is 82-BT-BL.

De criminelen probeerden de pinautomaat te laten ontploffen met gasflessen en de gevel te rammen om toegang tot de achterkant van de automaat te krijgen. De kraak mislukte en de daders vluchtten op scooters. Een naastgelegen huis moest nog worden ontruimd vanwege ontploffingsgevaar. Getuigen worden gevraagd zich melden bij de politie.

Categorieen:
Algemeen