Archief

Zaterdagvoetbal: MVV'27 Kampioen

FC 's-Gravenzande pakt periode, VDL de klos, MSV'71 gedegradeerd

Hoofdklasse B

Excelsior Maassluis heeft haar jaargang in de hoofdklasse met een zege uitgeluid. De tricolors wonnen aan de Lavendelstraat met 3-0 van Achilles Veen. De bezoekers moeten zich via de nacompetitie veilig spelen.

Eerste klasse B

FC 's-Gravenzande plaatste zich op de laatste speeldag voor de nacompetitie. De fusieclub won na een zeer spannende wedstrijd met 2-1 van Voorschoten'97 waardoor de derde periodetitel een feit was. In de nacompetitie speelt FC 's-Gravenzande volgende week zaterdag tegen Alblasserdam.

Tweede klasse C

Naaldwijk sloot de rentree in de tweede klasse af zoals we van de promovendus gedurende het seizoen gewend waren dit seizoen, namelijk met het dertiende gelijkspel. Op sportpark De Hoge Bomen werd kampioen DSO op een 1-1 score gehouden.

Streekgenoten HVC'10 en Lyra wonnen hun laatste wedstrijd van hetseizoen. De Hoekse ploeg was met 3-0 te sterk voor Gouda. Lyra zegevierde met dezelfde score over SVC'08.

Sportclub Monster verloor met 3-1 van TAVV. De fusieclub was al veilig. TAVV moet zich via de nacompetitie zien veilig spelen.

Tweede klasse D

Na een spannend seizoen in een poule waar de verschillen tussen de nummer vijf en nummer elf nauwelijks waarneembaar waren, is het VDL niet gelukt om zich veilig te spelen. De ploeg uit Maassluis verloor met 2-0 van Hellevoetsluis dat zich ten koste van VDL veilig spelen. Doordat Pernis met 2-2 gelijkspeelde in en tegen Strijen eindigde VDL op basis van een slechter doelsaldo dan Pernis op de elfde plaats van de ranglijst. Volgende week opent VDL de nacompetitie tegen streekgenoot Honselersdijk.

Derde klasse C

MVV'27 bekroonde een mooi seizoen in haar klasse met het terechte kampioenschap. De Maaslandse ploeg won op de slotdag van de competitie met 1-0 van Westlandia. Roel Nooteboom werd al vroeg in de eerste helft de matchwinner.

Honselersdijk won met 3-0 van MSV'71. Honselersdijk zal met vertrouwen de nacompetitie ingaan. MSV'71 degradeerde door dit resultaat naar de vierde klasse. Honselersdijk opent de nacompetitie op sportpark De Strijphorst tegen VDL.

KMD sloot het seizoen af als vierde door een 3-1 overwinning op sv Houtwijk. De Wateringers openen de nacompetitie in een uitwedstrijd in en tegen Rhoon.

Maasdijk leed op de laatste speeldag een grote nederlaag. RAS bleek in Den Haag in een doelpuntrijke wedstrijd met 7-4 te sterk. Maasdijk speelt voor een plaats in de derde klasse volgende week eerst thuis tegen Egelantier Boys.

Vierde klasse D

Verburch sloot het seizoen af met een 3-1 nederlaag tegen DVO'32. De Peoldijkers eindigen het seizoen als tiende. Begin deze week wordt duidelijk of Quintus nacompetitie speelt. Volgens onofficiƫle berekeingen zou Quintus geplaatst zijn voor het toetje, echter de KNVB moet duidelijkheid scheppen welke vier ploegen zonder periodetitel uit de zes vierde klassen alsnog de nacompetitie in gaan.

Karakteristieken:



Excelsior Maassluis - Achilles Veen 3-0 (1-0)

Stefan van der Velden, Leandro Amarello (2)

Excelsior Maassluis is kampioen en speelt volgend jaar Topklasse.

Voorschoten'97 - FC 's-Gravenzande 1-2 (0-1)

Sander Koeleman, Domingos Lopes de Brito

FC Gravenzande wint derde periode en start nacompetitie tegen Alblasserdam.

Lyra - SVC'08 3-0 (1-0)

Coen van Mi (2),Stefan Harmsen

TAVV - sc Monster 3-1 (1-0)

Marc Dijkhuizen

Naaldwijk - DSO 1-1 (0-0)

Hans Bergwerff



HVC'10 - Gouda 3-0 (0-0)

Jasper van der Schilt, Jeroen Rensen (2)



Hellevoetsluis - VDL 2-0 (2-0)

VDL op PD-plek en begint nacompetitie tegen Honselersdijk.

MSV'71 - Honselersdijk 0-3 (0-3)

Hdijk: Jeroen Vogels (2), Ralf Heskes

MSV'71 degradeert naar de 4e Klasse. Honselersdijk wint de 3de periode en start de nacompetitie tegen VDL.

KMD - Houtwijk 3-1 (0-0)

Jesse de Waard (2), Jeroen van der Meer

KMD had 1e periode en begint de nacompetitie tegen Rhoon.

Ras - Maasdijk 7-4 (0-3)

Steven van Reeven, Silvio Vermeer (3)

Rood: Stan Groenewegen (Maasdijk)

Maasdijk eindigt op een PD-plaats en start tegen Elengantier Boys. In dezelfde poule speelt ook Zuiderpark.

MVV'27 - Westlandia 1-0 (1-0)

Roel Nooteboom

Rode kaart: Dion Dickhoff (MVV'27)

MVV'27 kampioen.

Verburch - DVO'32 1-3 (0-0)

Bas Hogervorst