Archief

Veldkorfbal: Dijkvogels zet champagne weer in koelkast

Valto weer aan kop, CKC Maassluis deelt leiding

Eerste klasse E

Het blijft ongemeend spannend in deze klasse om het kampioenschap. Met nog twee speelronden te gaan staan zes ploegen binnen een afstand van twee punten van elkaar. KCR en CKC Maassluis zijn koploper met 14 punten uit twaalf duels. Beide ploegen zullen elkaar op de laatste speeldag treffen op sportpark Wipperspark in Maassluis. CKC Maassluis wist een aanval op de koppositie van Futura af te slaan. Het duel in de top van deze klasse eindigde in een gelijkspel: 19-19. Daarentegen dient CKC Maassluis wel KCR na de twaalfde speelronde naast zich dulden als gedeeld koploper.

Tweede klasse G

Valto had een valse start na het begin van het veldseizoen. De Lierse ploeg liet zes punten liggen in vier duels, maar won twee weken geleden van ODO en zette dit door tegen Achilles. Valto won in De Lier met 17-12. Groot was de vreugde dat Oranje Nassau kopje onderging bij Fluks. De koploper verloor met 17-10. Hierdoor staan Valto en Oranje Nassau gedeeld eerste. Indien beide ploegen hun volgende wedstrijd weten te winnen dan volgt op de slotdag van de competitie de ontknoping met de wedstrijd tussen de twee koplopers.

ODO heeft aan twee punten uit de laatste twee speeldagen voldoende om veilig te zijn. De Maaslandse formatie heeft na de 12-9 zege op Olympia drie punten voorsprong op de gedeeld nummers zeven van de ranglijst, deze twee ploegen zullen degraderen aan het eind van het seizoen.

Streekgenoot ONDO heeft twee punten voorsprong op de gedeeld nummers zeven. De 's-Gravenzandse ploeg verloor van hekkensluiter Weidevogels en liet de kans lopen om met één been veilig te zijn. Het worden twee laatste spannende wedstrijden, te beginnen met de derby tegen ODO.

Derde klasse K

Dijkvogels heeft de kans laten liggen om twee speelronden voor het einde de kampioensvlag te hijsen. De Maasdijkse ploeg verloor in Vlissingen van directe concurrent Seolto met 17-14. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt met nog twee speelronden te gaan twee punten. In de voorlaatste speelronde kan Dijkvogels op eigen terrein kampioen worden. Dijkvogels moet dan winnen van NIO en Seolto mag niet winnen van Ventura Sport.