Archief

Vernieuwing Heuls centrum later van start

De Heulenaars moeten nog even wachten voor ze iets merken van de vernieuwing van hun dorpscentrum. De gemeente Westland laat desgevraagd weten dat de sloop van gebouw De Speelhoek het komend najaar is te verwachten, waarna in het vierde kwartaal op die plek begonnen kan worden met de bouw van de nieuwe Kastanjehof. In de oorspronkelijke planning was de start van de werkzaamheden al deze zomer voorzien.

De gemeente zegt volop in overleg te zijn met de betrokken partijen. Tot voor kort was er nog geen oplossing voor de parkeerproblemen en de verkeersafwikkeling bij het nieuwe dorpshuis. Volgende maand is er een presentatie aan de gemeenteraad om die te informeren over de stand van zaken en de planning.

Het centrumplan van Kwintsheul, waarvoor de gemeenteraad in februari ruim 2 miljoen euro beschikbaar stelde, voorziet verder in de bouw van een nieuwe supermarkt op de plaats van de huidige Kastanjehof en de herinrichting van de openbare ruimte. De supermarkt kan pas worden gebouwd als de nieuwe Kastanjehof er staat. Het Heulse centrum moet in de tweede helft van 2015 klaar zijn.

Categorieen:
Westland Algemeen